Blog

1 tipikus hiba

2014.10.18 11:30
"Nagyon sok életrajz elfedi, vagy homályosan mutatja be írója legfontosabb szakmai teljesítményét. Miközben mellékes, alárendelt tények sokaságát zúdítja az olvasóra, keveset mond arról, amiről igazából szólnia kellene. Még azok az eredmények is, amelyek meg vannak említve, sok esetben nem a kívánatos módon és formában kerülnek elő. Az életrajz így mintegy kicsúszik alkotója kezéből, s egészen más képet mutat róla, mint amit magáról nyújtani szeretett volna." (Szabó Katalin)

A szakmai önéletrajz a legfontosabb írásművek egyike

2014.09.19 11:29
...mégis ritkán szentelnek annyi időt és figyelmet a megírásának, amennyit megérdemelne. Az életrajz - ahogyan Bennett találóan definiálja - "nyilvános, szakmai személyiségünk csontváza".   

Tűnj ki a tömegből - készíts prezentációt

2013.09.18 11:27
A legtöbb jelentkezés elakad a HR osztályok és a különféle adatbázisok útvesztőjében. Nem véletlenül hangsúlyozzák az állásportálok, hogy már az önéletrajzunk megjelenésével fel kell hívnunk magunkra a figyelmet. Ennek a figyelemfelkeltésnek kiváló módja, ha a "sablon" önéletrajzod mellé, csatolsz egy Téged bemutató, rövid, de hatásos prezentációt is!

Első bejegyzés

2013.08.28 09:39
Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.